sábado, 14 de marzo de 2009

Basades en una novela de : José Saramago.



Per a qui li agradi llegir noveles de ficció, però no de una ficció qualsevol us recomano totes les noveles de l'escriptor portugués J. Saramago. Aprofintant que aquest cap de setmana s'estrena Blidness (A Ciegas) dirigida per Fernando Meirilles (Ciudad de Dios) que està basada en la novela " Ensayo sobre la Cegera" de Saramago. Va ser la primera novela que vaig lleguir d'aquest autor i desprès d'aquesta a sigut un no parar, cada any espero el seu pròxim llibre amb impaciència, encara que acutualment està escribint novels autobiogràfiques.


Recomano La balsa de piedra, Todos los nombres, La Caverna, El Hombre duplicado, Evangelio según Jesucristo, Ensayo sobre la lucidez, per a mi totes excepcionals, no et deixen indifenrent. I per aquells que no trobeu el temps per llegir, no us oblideu de l'estrena de Blidness, jo la vaig veure al novembre al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i encara que es una adptació té tot el suc de l'obra.



No es la primera novela adaptada al cinema de Saramago, una altre va ser La Balsa de Piedra, encara que un veritable admirador d'un escriptor sempre critica les adaptacions cinematogràfiques jo vaig pasar una estona molt agradable recordant el llibre mentre veia el film, ¡¡ TOdOS sOmOS iBÉricos !!!, una frase que no s'oblida després d'haver-se ficat en un món òn els Pirineus s'esquerdàven i la península ibèrica comença a navegar sense rumb.

Doncs aquí queda una recomanació per veure Blidness al cinema o veure La Balsa de Piedra a caseta. Encara que no estría malament també llegir a Saramago una estoneta sense presses.









TRAILER BLINDNESS

1 comentario:

  1. Gràcies per les recomanacions, Gustavo. Aviam si em puc fer amb algun d'aquests llibres!

    Salut!

    ResponderEliminar