sábado, 14 de marzo de 2009

HUMOR GRàFic

He trobat aquestes vinyetes al setmanari satíric francés Charlie Hebdo. A l'imatge de l'esquerra al cap dalt hi diu: "Els infants de François et Ségolène expulsats", i trobem caricaturitzat al president de la república francessa Sarkozy que li diu a un nen i una nena: "...a casa, vosaltres parleu francès o socilialista?". Aquesta sàtira política ara farà dos anys aue va aparèixer durant la campanya electoral que es jugàven la presidència François Bayrou, Segolène Royale i Sarkozy. Tot sabem que un canvi polític implica un canvi en l'educació del país aquest va ser només un principi del canvi.



La vinyeta de la dreta es podem més transgresora, a la pissarra hi diu: Llicenciat - Mentides - Atur - Precarietat - Deslocalització - Pobressa - Suïcidi. Una marca d'humor negre que hem de tenir tots els que estem cursant una carrera en aquest moment. A dalt de l'imatge hi diu: " Madame Parisot vol una França més visible". Aquesta vinyeta va sortir després que Mme. Laurence Parisot presidenta de Medef ,(Moviment d'Empresses Francesses). Fes unes declaracions sobre la situació actual. El "gag" el podem interpretat de moltes maneres, encara que sería millor que ni tingués cap sentit, però malauradament aquesta visió es la que ens volen imposar desde qualsevol empressa en el seu propi benefici.

I per acabar amb aquest humor visual unes de fetes a casa nostra pels grans de El Jueves. La imatge de la dreta va ser una portada al novembre del 2006. El text hi diu: "YA NO HAY RESPETO!" El Pare: "Inútil como Marichalar, gritón como Jiménez Losantos, violento como Ernesto Neyra!" ,"E IRR ¿cómo se atreve a decirme que mi hijo es un fracasado?"

Un bon exemple de com han canviat els models socials, qui diría que es podría substituir un Robinson Cruosoe per en Marichalar....


La imatge de la dreta es més d'un tema de rigurosa actualitat. Les xarxes socials, com Facebook la que te més persones inscrites que cap país del món en els seus registres civils. Fins a òn podràn arribar aquests medis d'internet, ¿ens convidarán a un "piti" quans s'ens acabi....







No hay comentarios:

Publicar un comentario